Den första riktigt stora tävlingen efter att covid-19 bröt ut gick av stapeln i helgen. SAGM spelades i år på Golfbarens MOS i samarbete med Kristinebergs BGK. Banorna skiljer sig en hel del från våra egna, kortare, fler hinder att passera samt ett trögare gräs.

Som skrevs tidigare så verkade banorna passa våran Amir. Han följde upp sin 3:e plats på Krillan Cup med seger i Herrjuior klassen efter en jämn drabbning med Olofströms Alexander Malina. I och med att Amir vann sin klass var han också direkt kvalificerad till superfinalen. Alla klassegrare plus de tolv lägsta resultaten skulle göra upp om den historiska prischecken på 50 tkr. Det skulle visa sig att det kom att handla om duon Alexander Dahlstedt, Tantogården samt Amir som skulle göra upp om vinsten. Inför bana 18 så ledde Alexander med ett slag. Amir spikade och om Alexander också spikade skulle han vinna men slaget blev för löst och en sudden väntade. Amir satte press på Alexander direkt genom att spika bana 1 och nu var även Alexander tvungen att göra en etta…men det blev 2 slag, därmed stod våran Amir som slutsegrare.

Isabell spelade bra och hade en jämn kamp med Nyköpings Fanny Eriksson över de 6 varven men till slut rykte Fanny åt sig en ledning och kunde därmed hålla undan. Silver till vår Isabell.

Av våra övriga spelare som tagit sig ut till Ekerö så var det Staffan som spelade fantastiskt bra. Tyvärr missade Staffan superfinalen med ynka ett slag.

Resultat SAGM

Superfinalen

Foto: TACK till Bengt, Staffan och LaJ

SBGF:s fotosida från SAGM

Sportfotografen Per Eliassons foto från SAGM

Amir tar emot prischecken av Hans O samt Stefan G