SBGF låter meddela följande:

De senaste veckorna har smittspridningen av covid-19 väsentligt ökat även i Sverige. Det har lett till skärpta allmänna råd i åtta regioner (för närvarande). I de skärpta allmänna råden anger Folkhälsomyndigheten (FHM) bland annat att träningar, matcher, cuper och tävlingar ska avstås. Riksidrottsförbundet (RF) har även påtalat detta, se RF:s länk ”vad innebär det för idrotten?”.

 SBGF:s verkställande utskott (VU) har med anledning av det förändrade läget i Sverige beslutat vid sammanträde den 2 november med omedelbar verkan att:

  • Planeringskonferensen 14-15 november ska ske digitalt, mer detaljerade information skickas ut till styrelsen och berörda kommittéledamöter
  • Inomhus-SM i Eskilstuna 28-29 november ställs in.
  • All tränings- och tävlingsverksamhet ställs in i de regioner som Folkhälsomyndigheten har beslutat om. För tillfället gäller det i Region Stockholm, Uppsala, Östergötland, Skåne, Västra Götaland, Örebro, Jönköping och Halland. De som bor i dessa berörda regioner ska inte resa till andra regioner för att träna och tävla. OBS! att fler regioner kan bli aktuella framöver.

Detta innebär också att inomhustouren i Jönköping samt 1:a omgången i seriespelet, inte blir av. Beslut om huruvida seriespelet ska genomföras eller ej, meddelas av VSBGF lite senare.

I helgen som gick så var det verksamhet i gång i Eskilstuna (Munktellarenan). Det var dags för Höstlövet. Lägret hade samlat ungdomar från hela Sverige. I vårt galleri kan nu kika på lite vad våra ungdomar gjorde den gångna helgen. Tack Maria för foton. Foto Höstlövet