11 april var det dags för årsmöte i Svenska Bangolfförbundet via webben. Allt fungerade perfekt och det märktes att det var nedlagt en mängd timmar på att det skulle bli bra. Leif Nilsson, Sjöviken tackade för sig som ordförande och lämnade över till Mats Söderqvist, Daga BGK. Ny ledamot Mari Aldrev, Haga BGK. Styrelsen utökades i och med detta till 9 ledamöter samt en ordförande. Det tillsattes en disciplinkommitté där ledamöter väljs för ett år i taget, de här personerna ingår: Leif Nilsson, Sjöviken, Hans Bergström, Uddevalla, Andreas Feuk, Linjen samt Lena Nilsson, Kärnan.

Årets ungdomsledare blev Christian Eriksson, Eskilstuna BGK. För övrigt så kretsade det mesta om allt som blev inställt förra året samt hur det här året också har inletts med inställda tävlingar samt landslagstävlingar.

Nedan kan ni läsa presentation om SBGF:s nya ordförande samt ledamot (OBS! Text och bild hämtad från SBGF:s hemsida)

Mats Söderkvist

210315 Mats.jpg
Mats S, Daga

Jag är 51 år gammal, bosatt i Gullringen i Småland från och med 1/4. Jag har tre vuxna söner.
I det civila arbetar jag som agent inom möbelbranschen. I mitt arbete ingår en hel del resande så jag hoppas kunna få chansen att besöka många klubbar och anläggningar. Ja, när man nu får börja resa igen alltså.
Min bangolfkarriär började genom att jag hos Daga BGK vann en allmänhetstävling och därifrån blev övertalad om att börja spela på riktigt. Efter en tid i klubben blev jag vald till ordförande och därefter även invald i styrelsen för Mellansvenska BGF. På grund av rätt tråkiga omständigheter blev ordförandeposten vakant i MSBGF och jag tog mig an även den rollen.
I mitt eget spelande har jag främst brunnit för lagspelet och seriespel och det beror nog främst på att jag är fostrad inom lagidrott.
För framtiden ser jag främst att hela bangolfen behöver tänka på rekrytering och söka nya lösningar för denna fråga. Jag hoppas också att vi inom landet får en bättre dialog inom vår sport för att stötta, hjälpa och peppa varandra för en positiv utveckling av vår härliga sport.

210315 Mari.JPG
Mari Aldrev, Haga

Jag är en 54 årig kvinna som alltid varit engagerad inom idrott men innan jag själv började spela bangolf så var det inom basketens värld. Min äldsta dotter som nu är 28 år började spela basket när hon var sju år och jag som förälder har engagerat mig både genom att skjutsa till alla matcher och träningar, varit hallchef för Norrköping Dolphins årliga basketturnering för barn och ungdomar samt suttit i sekretariatet under väldigt många matcher. När min dotter Anna-Therese blev så stor att hon själv kunde ta sig till och från träningar så började jag istället som funktionär på Norrköping Dolphins hemmamatcher där jag var aktiv i fem år. Jag tror på att ge tillbaka det föreningen gett min dotter och att idrottslivet i Sverige bygger på att vi är många som ställer upp utan att kräva ersättning för det vi gör.

Sedan jag började spela bangolf sommaren 2018 har jag varit engagerad i att bygga upp Hagas barn- och ungdomsverksamhet och förra sommaren var jag bangolfinstruktör vilket var ett väldigt roligt uppdrag. Jag är damansvarig, rekryteringsansvarig samt barn- och ungdomsansvarig i klubben samt sedan förra året även kassör.

I år kommer Haga få en extern bangolfsinstruktör men jag kommer ändå vara med på alla träningar för att sköta föräldrakontakten samt backa upp BI om det kommer många barn till träningarna. När det gäller rekrytering så arbetar jag långsiktigt för att få flera intresserade av att börja spela bangolf.

När det gäller tävlingsverksamheten så är jag en glad amatör som spelar hellre än bra. Jag gillar alla underlag och tycker det är tjusningen med sporten att vi har fyra olika underlag att träna och tävla på. Jag har sedan jag började tävla fascinerats av hur vänliga och hjälpsamma bangolfare är mot varandra trots att vi är konkurrenter på tävlingarna.

Jag brinner för att utveckla sporten så att den blir mer tillgänglig för barn och ungdomar samt för personer i alla åldrar med funktionsvariationer och hoppas på att vi kan locka till oss nya spelare så att sporten hålls vid liv och fortsätter utvecklas i många år framöver. Jag har även ett mål att öka andelen kvinnor i sporten och till i år hoppas jag att det är fler än jag som deltar i klubbens hemmatävlingar.