1-2 april så hålls förbundsmöteshelgen i VM staden Uppsala och på det boendet som kommer att vara Sveriges hemvist dessa dagar, Arenahotellet på Tennisvägen.

Under lördagen hölls det olika seminarier under dagen och här kommer en liten sammanfattning om vad det pratades om:

VM 2023 – Stefan ”Laban” Gillberg plus Lena Lindahl, Generalsekreterare

VM spelas på Uppsalas anläggningar och arbete är påbörjat med justeringar av vissa hinder. Man räknar med ca 200 deltagare från 15-20 st nationer. En eventsida är på gång, finns redan nu en hemsida för VM.

Ekonomiskt stöd inom svensk idrott

Lena Lindahl förklarade hur allt hänger ihop när det gäller bidrag och vad man som förening kan söka, och varför det är viktigt att bangolfklubbarna rapporterar LOK-stöd för sin ungdomsverksamhet och korrekta medlemsregister. Vi är idag 6 st distrikt och 82 klubbar. I hela landet finns det 18 000 idrottsföreningar.

SBGF har en vision 2025:

  • öka antalet medlemmar, unga och äldre
  • världens bästa bangolfnation
  • bli mer synliga i mediala sammanhang

RF-SISU

Maria Stolpe från SISU Uppland berättade om hur vi som bangolfklubb kan få hjälp och stöttning av SISU i vårt arbete med utveckling, utbildningar, värdegrundsarbete, trygg idrott & inkludering m.m.

Sedan var det dags för SBGF:s huvudsponsorer, City Golf samt SIA glass. Båda pratade om hur vi som klubb kan få hjälp av dessa om vi vill bygga nya bana eller byta glassbox. En del intressanta faktainslag var att SIA-glass ägs av den 14:e generationen Stenström. Glassen har de haft sedan 1969, och den är Sveriges enda glass som bara har inhemska mejeriprodukter. Omsatte 61 miljoner och sålde 18 miljoner glassbåtar 2022.

Jonny från City Golf pratade mest om MOS-banor men också ser man en ökning av nya filtbanor.

Mediakommittén med gäst

Anneli Lundell och Agneta Harrysson berättade lite om hur de arbetar i Mediakommittén. De hade också bjudit in sportjournalisten och tillika läraren, Björn Dinau, Kungälvs BGK. Han har lång erfarenhet av att arbeta med lokalpressen. Han talade bl.a. om vad man bör tänka på när det gäller kontakten med lokalpressen, vad kan vara av intresse för att få en tidning till ex. att skriva om en spelare eller eldsjäl.

HCP-online samt en sjösättning

Dagens sista seminarium handlade om HCP-online och det var Hans Bergström som pratade om historien bakom HCP-online och utvecklingen av denna. Sedan 2022 har vi en ny leverantör av support och drift, Softhouse och det är Lars Isberg som är vår kontakt där.

Nytt from i år är att licenshanteringen kommer att skötas i HCP istf i Idrottonline. Funktionen finns redan nu och går bra att använda, i Idrottonline kommer den försvinna vid årsskiftet.

Det blev också en lansering av en ny app som är kopplad till HCP. Det är träningsapp som dessutom gör så att man kan påverka sitt hcp. Spännande att följa och det ställdes lite frågor runt detta som Hans & Lars skulle återkomma med.

Söndag och nya medlemmar i styrelsen

Årsmötet styrdes med säker att Madelene Andersson, RF-SISU. Det var som vanligt en hel hög med utmärkelser som delades ut bl.a Årets bangolfare, Årets SM-klubb samt Årets ungdomsledare.

Det blev en del röstning på personer som skulle ingå i styrelsen, därav tog mötet lite längre tid än vanligt.

Styrelsen ser ut som följer:

Mats S, ordf, Nya Ledamöter: Eddie Söderlund (fylln.val), Johanna Lindorff samt Ingela Eriksson

Läs mer här